diumenge, 20 de març de 2022

JORDI JOVER, Llicenciat en Matemàtiques i professor al Salvador Dalí

 

L'Ariadna Montávez ens presenta en aquesta entrevista 

el Jordi Jover, exalumne del nostre centre. Aquest curs 2021-2022 

el Dalí té la sort de tenir-lo com a professor de Matemàtiques. 


__________________________________________________

"sempre m’ha agradat ensenyar"

___________________________________________
1. Quin any vas acabar els teus estudis al Dalí? Quants anys tens ara? On vius?

Vaig acabar els meus estudis al 2012. Tinc 27 anys i visc al Prat De Llobregat

2. Què vas fer només acabar els estudis al Dalí?

Vaig començar la carrera de Matemàtiques, el grau de mates, després de fer la selectivitat; en aquella època als estius treballava d’administrador, feia contractes i d'altres feines administratives en una empresa que es diu ISS. És una empresa de neteja i també feia el contracte a les netejadores que s'anaven contractant.

3. Quins propòsits acadèmics i laborals tenies quan eres al Dalí?

El meu objectiu en aquell moment era treure'm la carrera però en acabar no tenia ni idea que acabaria fent. En aquell moment m’agradaven les mates, m’agradava el repte d'estudiar-les però no sabia que faria després. Un cop vaig començar, però, sí que vaig veure quins camps m’agradaven i quins no; un dels aspectes que m’agradava era la programació. D'altra banda, sempre m’ha agradat l’educació i ensenyar però en aquell moment no tenia gens clar que acabaria dedicant-me a l'ensenyament. 

4. Has acabat fent el que volies?

Sí i no; en un sentit sempre m’ha agradat el tema d’ensenyar, però també m'agradava molt, com he dit abans, el tema de la programació quan vaig començar. Realment no sabia què era la programació, era una cosa completament nova per mi. Però després va passar que vaig estar treballant un any de programador i no em va agradar gens, era molt avorrit i a més implicava moltes hores de feina, és un treball que t’exigeix moltíssim i no estava disposat a viure sempre al voltant de la feina.

Va ser aleshores que una companya, la Gina, que va ser també professora del Dalí, em va dir que faria el màster perquè treballava amb mi en la mateixa empresa i així va ser que m'hi vaig apuntar i el vam fer junts. I mira, aquí estic!

5. De què treballes actualment? En què consisteix la teva feina? T’agrada?

Sóc professor ara mateix al Dalí, és el quart any que estic de professor de matemàtiques i m’agrada molt, m’ho passo bé, encara que no ho sembla en especial amb les classes que funcionen. M’agrada molt fer classe, en especial en cursos superiors, és a dir, a partir de quart d’ESO i Batxillerats perquè el temari és diferent, ofereix plantejar una miqueta més d’interpretació, hi ha cert nivell. Però bé, m’agrada molt la meva feina en general.
6. Ha sentit que el Dalí t’ha ajudat en el teu desenvolupament acadèmic i personal? Com?

Sí, com qualsevol altre institut; és a dir, crec que el Dalí té molt bons valor però no crec que vagi més enllà de com institució, crec que el meu desenvolupament hagués estat semblant a qualsevol altre institut, però estic molt content d’haver estar al Dalí i per això en certa manera em sento molt bé en aquest institut i per això he tornat, perquè crec que hi ha molt bon ambient, hi ha professorat que és molt capaç. I he de dir que estic molt a gust aquí.

7. Tens algun record especial de la teva estada al Dalí? En recordes alguna anècdota?

Tinc molts bons records d’alguns professors, molts que ja no hi són i sobretot més que de la seva assignatura o del què explicaven, el que recordo més és de com et feien sentir en alguns moments. M'explico. Podia passar que la matèria no m'acabés d'agradar però que el professor fes que tot fos diferent. Tinc molt bons record per exemple de l’Alba, del Valentí Ferrer, de la Conchita, de la Maria Espuga...

I experiències en l'etapa de l’institut... què us he de dir? Sempre és la primera vegada de tot en general i aleshores tot això afavoreix tenir bons records. Me'n recordo dels festivals de Sant Jordi, Carnestoltes, de quan guanyàvem i després anàvem a Port Aventura; també recordo el viatge de fi de curs a Itàlia, a batxillerat o de quart d’ESO també a l’esquiada.Moltes gràcies per aquesta entrevista, Jordi. Ens ha agradat molt

saber com has arribat a ser professor de l'institut on vas estudiar!


________________________________________________


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada