divendres, 10 de desembre de 2021

ESTHER DUQUE, Professora d'Educació Infantil

 

Des de l'assignatura de Cultura Audiovisual, l'Ariadna Lermo i 

la María Ruiz ens presenten l'Esther Duque 

____________________________________________________


Al meu jo de batxillerat li recomanaria que estudiés i que visqués.


_____________________________________________________

L'Esther, en l'actualitat


1.    Quin any vas acabar els teus estudis al Dalí? Quants anys tens ara? On vius?

Segons el títol de Batxillerat, els meus estudis els vaig acabar l'any 1996, però aleshores es deia B.U.P. (Batxillerat Unificador Polivalent) perquè el C.O.U (Curs d'Orientació Universitària) només es feia si volies anar a la Universitat, ja que no deixava de ser una preparació per la Selectivitat; ara mateix tinc uns quaranta-quatre anys i visc al Prat de Llobregat.

 

2.    Què vas fer només acabar els estudis al Dalí? (Estudis, feina)

Just acabar en el Dalí, vaig començar la carrera de Magisteri a la UB. Em vaig matricular a Educació Infantil. El primer curs el vaig fer als barracons de zona Universitària a la Diagonal. El segon curs el vaig fer a l'escola de magisteri de Sants i el tercer ja a Mundet, a la zona de Vall d'Hebron. La meva promoció va ser qui va estrenar aquests edificis. En el tercer curs em va quedar català perquè volia acabar amb les optatives de Religió i així treure'm el DEI (consideracions d'índole moral i religiosa) per així tenir el títol necessari per poder donar classes de Religió en una escola pública (així també podria completar el currículum per poder optar a treballar en una escola privada).

Vaig haver d'anar a un curs a la Universitat de religió que es troba al carrer Diputació per acabar totes les assignatures que no impartien en la UB.

Quan vaig acabar la carrera de Magisteri i vaig recollir el títol de religió em vaig apuntar a un màster de dos anys que era de psicomotricitat educativa i terapèutica, i encara me'n recordo del nom de la directora, es deia Montse Costa.

 

3.    Quins propòsits acadèmics o laborals tènies quan hi eres?

El temps que vaig estar al Dalí em vaig adonar que el que volia de veritat era estudiar Geologia i/o Biologia; això va ser gràcies als professors de l'institut que em van contagiar la seva passió per l'assignatura. Va ser llavors que vaig dubtar entre fer alguna d'aquestes dues carreres o magisteri. De fet, vaig fer la preinscripció a la carrera de Geologia abans d'acabar de decidir-me per Magisteri.

Però des de petita la meva vocació ha estat ser professora

 

4.     Has acabat fent el que volies?

Doncs sí que he acabat fent el que volia perquè des de petita jo volia ser professora i ara treballo d'allò que des de sempre he volgut ser.

 

5.     De què treballes actualment? En què consisteix la teva feina? T'agrada?

Actualment soc Professora d'Educació Infantil i vaig aconseguir la meva plaça fixa en les oposicions de 2007. La meva professió és ajudar i ensenyar els nens petits; els facilito el llenguatge oral, els introdueixo el llenguatge escrit, identifico les habilitats i els interessos dels petits... Personalment, a mi el meu treball m'encanta.

 

6.     Has sentit que el Dalí t'ha ajudat en el teu desenvolupament acadèmic i personal? Com?

La veritat és que sí que em va ajudar amb el meu desenvolupament del coneixement acadèmic, però em va ajudar a entendre conceptes que no entenia, a ser conscient del que m'envolta, a fer-me obrir potser els ulls, a adaptar-te i habituar-te a un bon ritme d'estudi, a tenir-lo constant... Encara que jo sempre he estat una mica aplicada, era una bruixa però aplicada ha, ha, ha,

 

7.    Tens algun record especial de la teva estada al Dalí? En recordes alguna anècdota?

Tinc molts records de la meva etapa al Dalí, des del respecte que li tenia a les classes i als professors, fins a les amistats que vaig arribar a fer-hi, els primers amors (un platònic i un altre real)... També me'n recordo de biologia i el seu gran laboratori i de com de bé que se'm donava  el llatí... Fins i tot me'n recordo que feia les traduccions com si fossin la meva segona llengua 🤔; també me'n recordo del pati interior i de l'exterior, de les classes d'Educació Física i la prova que fèiem que el professor xiulava i havíem de córrer, però ara no recordo el seu nom.

 

8.     Quines assignatures t'agradaven més i quines menys?

Les assignatures que més m'agradaven eren les de Biologia i Geologia i les que menys eren Física i Matemàtiques. Química resulta estrany, però també m'agradava.

 

9.     Com ho vas passar emocionalment a partir de batxillerat (insomni, ansietat...).

Emocionalment, a partir de Batxillerat m'ho vaig passar genial, després vaig arribar a la universitat i vaig descobrir allò que se li diu un nou món: gent nova, anar a BCN a estudiar, sortir a les nits amb els amics i amigues de la carrera...

 

10.  Què li recomanaries al Dalí?

Jo personalment al Dalí li recomanaria que segueixin formant els adolescents i els ajudin a saber què volen fer amb la seva vida, que els orientin, que els guiïn com van fer amb mi perquè a mi personalment em van animar bastant. De fet, jo no em volia presentar a la Selectivitat i ells em van animar perquè ho fes i després no me n'he penedit gens d'haver-los fet cas. 

 

11. Quin missatge li donaries al teu jo de batxillerat?

Al meu jo de batxillerat li recomanaria que estudiés i que visqués, encara que en veritat no canviaria res del que vaig fer; també que m'aplicarà al màxim per poder accedir a la carrera que jo volgués sense deixar de viure i, per últim, conèixer gent, riure, somiar, enamorar-me...

 Moltíssimes gràcies per la teva entrevista, Esther! 

_____________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada