dilluns, 29 de juny de 2020

PAU BERENGUER, Llicenciat en Ciències Biomèdiques


El Pau Berenguer no fa gaire que va sortir del Dalí, uns cinc anys; tot i així, ja porta a les seves espatlles un alt nivell d'estudi i de treball intens. A continuació podeu llegir el que va explicar a la LAIA CANUT i a la CARLA FOLCH quan el van entrevistar en plena pandèmia del coronavirus.

1- Quin any vas acabar els teus estudis al Dalí? Quants anys tens ara? On vius?
El Pau el dia de la seva graduació al Dalí
Vaig acabar els meus estudis al Dalí l'any 2016. Tinc 22 anys, a punt de fer-ne 23. Visc al Prat de Llobregat. 
2- Que vas fer només acabar els estudis al Dalí? (Estudis, feina...)


Quan vaig acabar els estudis, em vaig agafar un estiu post-selectividad de relax autèntic després de tot el que m'havia dedicat a l'estudi. Amb el nou curs, vaig començar a estudiar un Grau Universitari a la Universitat de Barcelona, Ciències Biomèdiques (o Biomedicina); és la mateixa carrera però li van canviant el nom recentment. 
3- Quins propòsits acadèmics i/o laborals tenies quan hi eres?
El meu primer propòsit era aprovar la carrera (que he de confessat que en alguns moments em va costar) i després especialitzar-me amb un màster ja que en el meu camp obtenir-lo és bastant necessari si vols accedir al mercat laboral. 
4-Has acabat fent el que volies?
Doncs puc dir que he acabat fent la carrera que desitjava i que ara ja estic cursant un màster que m'interessa especialment (Immunologia Avançada; UB-UAB); a més, tinc pensat fer-ne un altre més enfocat a l'empresa farmacèutica l'any vinent ja que no tinc pensat fer un Doctorat. Idealment, penso que m'agradaria poder acabar treballant en una empresa farmacèutica o biotecnològica, però fins l'any que ve, quan acabi el segon màster, no començaré a buscar feina en aquest sector. 
5- De que treballes actualment? En què consisteix la teva feina? T’agrada?
Com ja us he comentat abans, encara no treballo, però sí que he tingut tres experiències de pràctiques a laboratoris de recerca. Dues d'aquestes estades de pràctiques van ser durant l'estiu a l'IBEC (Institut de Bioenginyeria de Catalunya) i a l'IDIBELL (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge), i una tercera durant una estada d'Erasmus a Cardiff (Regne Unit), a l'ECSCRI (European Cancer Stem Cell Research Institute). En tots els casos, he de dir que he tingut una molt bona experiència (no puc dir que fos exactament laboral perquè no cobrava). Sí que és cert que la recerca pública no ha acabat proporcionant-me el que busco laboralment (contractes de feina, horaris, sou, etc.) pel que ara vull redirigir la meva carrera professional a la indústria. 
6- Quines feines has fet al llarg de la teva vida?
L'única feina cotitzada que he tingut ha estat com a divulgador per La Marató de Tv3 l'any 2019. La feina consistia a anar a centres d'educació (generalment 
instituts) a explicar en què consistia La Marató d'aquell any i intentar apropar la ciència i la investigació que s'estava realitzant als alumnes. La resta de cosetes que hagi pogut fer han estat fer de professor de classes de repàs. 
7-Has sentit que el Dalí t’ha ajudat en el teu desenvolupament acadèmic i personal? Com?
Considero que el Dalí m'ha ajudat en la meva carrera professional en el sentit que crec que el nivell que s'impartia per la Selectivitat (com a mínim a la meva generació) era molt bo en la majoria de les assignatures, cosa que em va permetre entrar al Grau Universitari que volia. També m'ha ajudat en el meu creixement personal per la gent que he conegut i amb qui he fet lligams estrets, tant d'alumnes com de professors. 
8- Tens algun record especial de la teva estada al Dalí? En recordes alguna anécdota?
Com a record especial em quedaria amb la gent amb la que he continuat tenint relació. 
9- Si no et dediquessis al que fas ara, quines altres opcions et plantejaries?
Em sembla que de moment tinc molt clar anar a parar en una empresa farmacèutica.

10- Tens pensat estudiar alguna altra cosa? O ja no penses estudiar res més?

Tinc pensat estudiar un Màster online en empresa farmacètica el curs vinent mentre m'ho combino amb les pràctiques del Treball de Final de Màster. La idea és començar-lo ara amb el confinament i anar avançant feina durant l'estiu. També vull continuar estudiant alemany (fa 1 any que ho estic fent de manera seriosa), i seguir aprenent programació i bioinformàtica, que estic fent pel meu compte amb plataformes online.


Doncs moltíssimes gràcies, Pau! Anirem seguint com et va!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada