dilluns, 15 de juny de 2020

EDUARD QUEROL, Tècnic especialista en Telecomunicacions i Responsable de Serveis de DifusióEls alumnes de primer de Batxillerat de Cultural Audiovisual 
Carlos Martín i Raúl Sánchez ens presenten 
l'Eduard Querol, antic alumne del Dalí
_________________________________________Bé, avui coneixerem una mica l'Eduard Querol, exalumne del Dalí, que ens anirà explicant els records que conserva d'aquella etapa. Hem de dir en primer lloc que ens ha semblat una persona molt noble i bona i que ens sentim molt agraïts per haver parlat amb ell.


Aquí teniu l'entrevista sencera:

1. Quin any vas acabar els teus estudis al Dalí? Quants anys tens ara? On vius?
Vaig acabar l'any 1998 el que llavors era conegut com a C.O.U (Curs d'Orientació Universitària). Ara tinc 41 anys, acabats de fer, i segueixo establert al Prat de Llobregat

2. Què vas fer només acabar els estudis al Dalí?
Vaig començar a treballar a l'estiu per poder ajudar econòmicament els meus pares i com a mínim no demanar-los calers per quan sortia de marxa amb la que ara és la meva dona; passat l'estiu, vaig optar per fer un Cicle formatiu de Grau Superior especialitzat en Pròtesis Dentals. Les P.A.U. no em van anar gaire bé... coses de la vida i la sort, i potser per això vaig decidir aprendre un ofici que no tingués estudis superiors vinculats. Vaig exercir-lo 3 anys a nivell professional però, finalment, vaig decantar-me per estudiar el que m'agradava de veritat aleshores, que era l'electrònica i les telecomunicacions.

Ja ho veieu, soc un clar exemple pel que fa al canvi d'estudis i de professió. Amb això vull dir que mai és tard per canviar; al cap i a la fi més val treballar a gust ja que són molts anys els que t'hi dedicaràs; per tant, val la pena donar-se i regalar-se noves oportunitats.

3. Quins propòsits acadèmics i/o laborals tenies quan eres al Dalí?
M'agradava molt el dibuix tècnic, les mates, la biologia, la física... anava encarat a alguna carrera de ciències pures. M'hagués agradat molt ser professor de Tecnologia, ja que el tema electrònica no se'm donava malament.
4. Has acabat fent el que volies?
No ben bé, ja ho veieu. No soc professor, tot i que actualment faig formació interna a la Multinacional on treballo.


5. De què treballes actualment? En què consisteix la teva feina? T'agrada?
Des de fa molts anys soc Tècnic Especialista de grau superior en Telecomunicacions i sistemes informàtics. Amb els anys he arribat a ser Responsable de Serveis de Difusió tant de TDT com de Ràdio (FM) a tot Espanya. Estic destinat al centre de control de Torre de Collserola i gestiono entre Madrid i Barcelona unes 40 persones.

Lidero projectes amb equips de persones de noves tecnologies i d'implantació de serveis com per exemple LOVESTV (Servei Smart TV per al Grup RTVE, A3MEDIA i MEDIASET), que es va implantar durant el darrer mundial. Potser us sona, és l'app que surt quan canvies de canal de la TDT, i que et diu funcionalitats segons el color del comandament que es pot prémer.

I us he dir que sí, que m'agrada la feina, tot i que també implica molta responsabilitat i s'ha de saber gestionar bé per no acabar de vegades completament desesperat, però és una feina que es agraïda i mai és la mateixa, no és rutinària.
6. Has sentit que el Dalí t'ha ajudat en el teu desenvolupament acadèmic i personal? Com?
Bé, el Dalí a part de formar-nos en matèries i coneixements, em va fer créixer en valors fonamentals per la convivència social i laboral, com són l'esforç, treball en equip, adaptació al canvi constant, i sobretot a pensar per mi mateix, valor fonamental per ser com soc actualment.
                                                                                 


7. Tens algun record especial de la teva estada al Dalí? En recordes alguna anècdota?
En tinc molts, tot i que vaig estar-hi només dos cursos, però destacaré els professors que vaig tenir en aquells anys com l'Alba i el seus estimats Ausiàs March i Ramon Llull 😉. També recordo l'Albert Montori, gran tutor i mestre de biologia i com també ens ensenyava coses de la vida i de lliure pensament, juntament amb en Santi. L'Eva amb les seves mates, l'Olga amb el seu dibuix tècnic i les tangències, l'Adolfo, amb les seves classes magistrals d'història, i un munt de mestres més que no esmentaré per no allargar-me. De tots ells, en tinc un gran record.

I sobretot, tinc un record molt viu, i és la meva dona, amb qui portem junts des de l'any 1996 i que vaig conèixer al Dalí. Hem format família i sempre recordem junts totes les anècdotes viscudes junts, com el viatge de final de curs a Venècia, que podríem dir que va ser el nostre primer gran viatge junts.

Per no allargar-me més, puc dir orgullós que mantinc contacte amb algun professor, que ara puc anomenar amic en tots els sentits.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada