dilluns, 20 d’abril de 2020

MARTA AROCA, vigilant del Centre Penitenciari Quatre Camins

Fa poc l'Anna Bartra i la Júlia Oroz van poder entrevistar la Marta Aroca, exalumna del nostre institut i que actualment està treballant al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Li van fer diverses preguntes sobre com havia estat la seva estada a l'institut i què recordava.

Aquí teniu les responstes que ens va donar.

1.Quin any vas acabar els teus estudis al Dalí? Quants anys tens ara? On vius?
 Vaig acabar els meus estudis al Dalí cap als 2000, però no ho recordo bé. Ara tinc 37 anys i visc a Badalona. 

2. Què vas fer només acabar els estudis al Dalí?(estudis, feina…)
Vaig começar Filologia anglesa i treballava a Allianz, una companyia d'assegurances. Ara bé, només vaig estar un any a Filologia anglesa, després em vaig canviar a Filosofia i també vaig fer Educació social.

3. Quins propòsits acadèmics o laborals tenies quan hi eres?
Quan estava al Dalí volia fer Ciències polítiques; de fet, vaig fer la Selectivitat per entrar a Polítiques i vaig haver d’anar a la Zona Franca a fer un canvi per al final matricular-me a Filologia. I a nivell laboral, no ho tenia gaire clar, però mai hauria imaginat que acabaria on estic ara. 

4. Has acabat fent el que volies?
Estic fent el que vull perquè m’agrada molt la meva feina, però no estava als meus plans i mai m'hagués imaginat que acabaria traballant a una presó.

5. De què treballes actualment? En què consisteix la teva feina? T’agrada? 
 Actualment estic treballant a Quatre Camins, i el que hi faig es vigilar. Quan hi arribes, el cap et posa en un lloc diferent però el que faig gairebé sempre és obrir i tancar portes. Jo el que volia era poder entrar d’educadora.  

6.Has sentit que el Dalí t’ha ajudat en el teu desenvolupament académic i personal? Com? 
Sí, perquè ser profe d’institut és complicat perquè sovint són èpoques complicades per la gent jove. En aquells moments jo a casa no tenia un ambient super estable i sobretot el últims dos anys van ser complicats a nivell personal i si es barreja amb l’estudi es fa tot més complicat encara. El que vaig aprendre amb la situació que tenia... sí que penso que m’ha ajudat d’alguna manera, no sé com, però segurament sí.

7.Tens algun record especial de la teva estada al Dalí? En recordes alguna anècdota? 
Sí, a Literatura Universal vam llegir Hamlet on hi havia alguna història que em va agradar molt. També hi havia una professora que feia francés, que va fer fora molta gent per no pronunciar bé; el Jordi Segarra estava a la sala de castigats i quan va començar a entrar gent dient que els havia fet fora per no pronunciar bé no s’ho va creure però després que arribessin quatre persones ja ho va creure. Va ser divertit.

La Júlia i l'Anna van quedar molt satisfetes d'aquesta entrevista perquè a més van poder parlar d'alguns professors que encara continuen al centre.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada