dijous, 2 d’abril de 2020

LORENA RODRÍGUEZ, Tècnica de laboratori farmacèutic


La Laia Canut i la Carla Folch, alumnes de Cultura Audiovisual de primer de Batxillerat, ens presenten aquesta interessant entrevista a la Lorena Rodríguez, que actualment treballa com a Tècnica en un laboratori farmacèutic.
La Lorena, en l'actualitat1.- Quin any vas acabar els teus estudis al Dalí?
Si no ho recordo malament, vaig acabar l’any 2009.

Quants anys tens ara? On vius?
Doncs ara tinc 29 any I visc al Prat de Llobregat.

2.- Què vas fer quan vas acabar els estudis al Dalí?
Vaig començar un cicle de grau superior de Química, concretament de Laboratori d’anàlisi i control de qualitat.

3.- Quins propòsits acadèmics o laborals tenies quan estudiaves a l’institut?
Des de sempre m’ha agradat molt tot el ue fa referència al món sanitari i quan estava estudiant al Dalí volia er infermera.

4.- Has acabat fent el que volies?
No, però tampoc me’n penedeixo d’haver estudiat el que vaig fer al final. De fet, he acabat fent dos graus superiors, un de química i un altre més encarat al món sanitari. Puc dir que treballo en allò que he estudiat i penso que no tothom pot dir el mateix.

5.- De què treballes actualment? En què consisteix la teva feina?
Aquest és el laboratori on treballa
Treballo com a Tècnica de Laboratori en un laboratori farmacèutic que dona servei a uns altres laboratoris (és un laboratori CRO). I dintre del departament d’anàlisis químics, estic al departament de desenvolupament i validació de mètodes. En aquest departament el que fem és desenvolupar nous mètodes analítics per determinar diferents paràmetres en productes farmacèutics de qualsevol tipus. Un cop obtenim el mètode, el validem fent diferents proves per comprovar si és precís, exacte, lineal, repetitiu, etc.

T’agrada el que fas?
M’agrada molt, sempre m’ha agradat tota la part de la investigació, i la veritat és que estant a la part del desenvolupament s’aprèn moltíssim. Heu de pensar que moltes vegades comences projectes que no t’ofereixen d’entrada cap tipus d’informació, o és molt escassa. En aquest punt no saps on et portarà tot. El fet d’estar en aquest departament, a més, també ajuda a aprendre nous coneixements, a pensar i a aportar idees per millorar el mètode.

6.- Quines feines has fet al llarg de la teva vida?
La veritat és que en aquest aspecte també he tingut molta sort, perquè sempre he treballat d’allò que he estudiat.

7.- Has sentit que el Dalí t’ha ajudat en el teu desenvolupament acadèmic i personal? Com?
És clar, al Dalí al final hi passes tota la teva adolescència. Hi entres quan ets una nena i quan acabes el batxillerat ja ets pràcticament una persona adulta, és allà que creixes i madures com a persona. A més, crec que el Dalí té un professorat increïble, almenys quan jo hi era. T’ajuden en tot el que et fa falta. Si necessites un consell, sempre hi són.

8.- Tens algun record especial de la teva estada al Dalí?
Doncs no en tinc cap d’especial, però la veritat és que quan marxes del Dalí i vas a estudiar a un altre lloc, enyores l’essència que té aquest institut. He de dit que he estat a diversos centres educatius a part del Dalí i no n’he trobat cap igual Em sembla que és aquest amb el record que em quedo.

9.- Si no treballessis del que ara fas, de què t’hagués agradat treballar?
Del que somiava quan era al Dalí, fer la carrera d’infermeria per ser infermera.

10.- Tens pensat estudiar alguna altra cosa?
De moment, no tinc pensat estudiar res mes, però mai se sap, perquè també és cert que m’agradaria fer cursos més específics del meu àmbit per poder-me especialitzat una mica més en el que m’agrada.

1 comentari: