diumenge, 16 de febrer de 2020

SERGI CUADRADO, odontòleg

La Marta Asensio, alumna de 2n d'ESO, ha entrevistat el Sergi Cuadrado. Aquí teniu un resum del que van parlar:


En Sergi Cuadrado és un exalumne del Dalí que va acabar l’institut l’any 2008. Després d’això, va començar a estudiar odontologia a la Universitat de Barcelona. Segons ell mateix explica, recorda la secundària com el seu millor moment en els estudis. Diu que és una part fonamental de la vida, que t’instrueix tant en les bases de coneixement com en l’essència de cada assignatura per tal d’ajudar-te a descobrir la teva branca acadèmica preferida i potenciar-la. També comenta que la funció del professorat és bàsica en aquesta etapa d'aprenentatge per a orientar-te i que són uns "angelets silenciosos" que treballen a les teves esquenes per oferir-te un futur que no pots ni imaginar-te.
El Sergi a la clínica dental on treballa 

A més a més, va explicar una anècdota que ens ho demostra. I ho fa com si fos un conte: hi havia una vegada una professora que es deia Conxita. Era la pacient d’un dentista molt valorat al món de l’odontologia que a més era professor de la universitat, ponent de cursos i de tallers. La Conxita un dia, en una revisió, li va parlar d’un alumne que s’iniciava en el món de l’odontologia i li va demanar que, si el trobava, el cuidés. Doncs aquest alumne era en Sergi. Aquest dentista va passar any rere any buscant les llistes, buscant aquell alumne de qui la Conxita li havia parlat, fins que el va trobar. A la seva primera classe amb ell, amb 150 alumnes, va demanar parlar-hi. I això van fer. En acabar la classe, van parlar i el professor li va explicar tota la història. Des d’aleshores va fer el que la Conxita li havia demanat. Va ser el seu assessor, el seu tutor, el seu amic i el seu pare professional. <Tot el que soc els hi dec a la Conxita i al Dr. Toni España> diu.

Abans de decidir que volia ser dentista, però, la seva primera opció havia estat medicina. Va ser aquella època en què tots volien ser com el Dr. House. Tots volien ser metges, però en el seu cas tenia molt clar que volia especialitzar-se en la boca. La seva vocació sempre havien estat les ciències de la salut. També va comentar que li agrada molt ser dentista i que és una feina en què continua aprenent dia a dia. Satisfet, diu que no només és la seva feina, sinó que és el seu hobby! En un principi es dedicava feia una mica de tot el que engloba aquesta especialitat mèdica, però s'ha anat especialitzant amb diferents màsters fins a gairebé especialitzar-se exclusivament en cirurgia, i encara que pot haver estat difícil en alguns punts, la seva curiositat sempre li ha fet seguir endavant amb la seva carrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada