dimarts, 25 de febrer de 2020

SABELA QUINTANILLA, Filòloga en llengües romàniques, actualment treballant a Swarovski


La Laia Mella i l'Éric Muñoz van entrevistar la Sabela Quintanilla. Aquest és un resum del que els va explicar:
La Sabela Quintanilla és una exalumna del Dalí que va acabar el seu pas per l’institut el juny de 1999. Actualment té 37 anys i viu al Prat.

Ens explica que no va poder acabar el Batxillerat al Dalí perquè quan va fer els 17 anys, just quan havia acabat primer, se’n va haver d'anar a viure a Astúries, concretament a Gijón, per motius familiars. Va ser allà que va acabar de cursar el batxillerat humanístic. Com que volia estudiar Belles Arts o Filologia, finalment es va decantar per fer Filologia Romànica ja que estudiar aquesta carrera li suposava estudiar una pila de llengües com ara gallec, italià, romanès, portugues, català, francès,... va acabar especialitzant-se en francès, italià i portuguès. Actualment domina les dues últimes, i també l’anglès. Va començar la carrera a l’Universitat d’Oviedo i la va acabar a l’Universitat de Barcelona.

Al llarg de la seva vida ha treballat en diversos sectors laborals. Durant la carrera va treballar de teleoperadora a Vodafone i també al parc d'atraccions de Portaventura, al sector hosteler, per poder pagar-se els estudis. Quan ja va tenir la carrera acabada, carrera, va fer oposicions per dedicarse a l’ensenyament però les va suspendre. 

A partir d'aquí va pensar que li agradaria treballar en alguna feina relacionada amb els idiomes que havia estudiat, i va seer així que va entrar al sector de la moda en una marca italiana coneguda en aquella època. Després d’aquesta primera incursió en aquest sector, va entrar a treballar en la marca Diesel amb el tema financer. Ella mateixa ens comenta divertida que tot i sent una persona de lletres, també ha treballat en el món dels números.

Ara actualment ja porta nou anys treballant a la Swarovski, concretament a la part de comunicació, i es dedica sobretot a la presentació de vendes i a la formació al personal, i sempre practicant així els idiomes que va estudiar.

Tot i així, reconeix que li agradaria tornar a fer les oposicions per treballar al món de l’educació, que segueix treballant-hi sempre que pot, perquè és un dels mons que l'atrau més encara que també li suposaria la dificultat de deixar una feina assegurada.

Ara bé, la Sabela segueix estudiant i actualment està fent un màster de negocis internacionals a la universitat Pompeu Fabra. Justament el treball de fi de màster que està realitzant tracta sobre la industrialització d’una empresa textil sostenible aquí justament al Prat. La dissenyadora d'aquesta empresa és justament també una antiga companya de la seva classe del Dalí.

Com a anècdotes de l’època en què estudiava al Dalí ens n'explica dues:

En la primera ens diu que la seva classe va posar a la porta una cadira perquè la professora no entrés. I a l’altra anècdota ens diu que ella va tenir una etapa punky i feia l’assignatura d’Història de les Religions que es dividia amb ètica; i es veu que el professor d’ètica, al veure-la amb aquest aspecte, no es creia que fes aquella assignatura, i no la va deixar entrar a aquella classe. Tot va acabar resolent-se quan va venir la professora d’Història de les Religions a buscar-la. 

Per finalitzar, ens va dir que els professors del Dalí la van ajudar a seguir el camí que ella volia, que ha aconseguit amistats que sempre té ben presents i que per a ella les portes del Dalí sempre han estat i estaran obertes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada